Barion Pixel

21 napos paleo étrend & dinamikus jóga program

Inzulinrezisztencia, Prediabétesz, Diabétesz

A 21 napos paleo étrend + dinamikus jóga és meditáció program célja hogy segítsen a cukorbetegség szövődményeinek megelőzésében és az inzulinrezisztencia, prediabétesz megfelelő kordában tartásában.

A csomag tartalma:
-» 21 napos paleo étrend receptekkel, bevásárló listával
-» 3 db 30 perces és 1 db 13 perces erősítő, intenzív edzés vár rád, amelyek célja a vázizom erősítése és a létfenntartó szerveink védelme
-» A meditációk pedig mentális támogatást nyújtanak a helyes életmód fenntartásában és a tudatos betegség-kezelésben.

A saját testsúllyal végzett feladatok közepes és haladó szintűek, és az erősítő edzések tartalmazzák a Dinamikus Power Jógát a hát és a karok erősítéséhez, valamint a Jóga-Barre edzést, amely az apró izmokat is megmozgatja.

9 900 Ft

Részletek

21 napos paleo étrend receptekkel, bevásárlólistával:

Étrendünkben részletes recepteket találsz – igyekszünk megkönnyíteni az életmódot heti bevásárló listával is!A paleolit diéta a cukorbetegek számára is jótékony hatással lehet. A diéta magas fehérjetartalma és alacsony szénhidráttartalma segíthet a vércukorszint stabilizálásában és a glükóz tolerancia javításában. Egyes kutatások kimutatták, hogy a paleo diéta segíthet csökkenteni a 2-es típusú diabétesz kockázatát, és hogy rövid idő alatt javíthatja a vércukorszintet, az inzulinérzékenységet és a hemoglobin A1C szintjét. Emellett a diéta magas rost- és fehérjetartalma hozzájárulhat a testsúly csökkentéséhez, ami szintén javíthatja a diabétesz kezelését és megelőzését. A paleolit diéta továbbá segíthet csökkenteni a vérnyomást és a koleszterinszintet, ami szintén fontos szerepet játszik a cukorbetegek egészségének javításában.

Edzések: 

A minden nap egy kicsit edzést igyekezz minden nap elvégezni!

A többi edzést pedig oszd be a 21 napra ahogy Neked kényelmes. Ideálisan a mindennapi rövid edzések mellett heti 2 edzést iktass be, váltakozva!

Az első edzés a “Core alap edzés“, amelynek célja, hogy erősítse a vázizmokat, vagyis a gerincet körülölelő izmokat, amelyek védelmet nyújtanak a létfenntartó szerveinknek. A gyakorlatok közé tartoznak a napüdvözletek, a hát- és hasizom-erősítő gyakorlatok, az oldalirányú mozgások és az átmozgatások. Az edzés közepesen nehéz, és saját testsúly használata ajánlott.

A második edzés a “Dinamikus Power Jóga“, amelynek célja a törzsizom edzése, beleértve a hasizmokat és a hátizmokat is. Az edzés során a napüdvözleteket használják, és az erőssége haladó szintű. Nincs szükség eszközökre, csak a saját testsúlyra.

A harmadik edzés a “Jóga – Barre edzés“, amely az apróbb izmokat is megmozgatja, amelyeket a mindennapi élet során nem gyakran használnak. Az edzés erőssége kezdő vagy haladó szintű, és eszközökre van szükség, mint például szék, bárszék vagy konyhapult, valamint a saját testsúly.

Végül ott van a “Minden nap egy kicsit!” edzés, amelynek célja, hogy minden nap 13 percet szánjunk egy kis testmozgásra. Ez lehet az első vagy az utolsó tevékenységünk a nap folyamán, és csak néhány mozdulatot tartalmaz. Az edzés a saját egészségünk megőrzése érdekében javasolt.

Tanulmányok amelyek a paleo jótékony hatását támasztják alá diabétesz esetén:

  1. Jönsson T, et al. A Paleolit táplálkozás hatása a glükózintoleranciára, a vércukorszintre és az inzulinérzékenységre: randomizált, kontrollált vizsgálat. Eur J Clin Nutr. 2009 Nov;63(11):947-55. doi: 10.1038/ejcn.2009.4. Epub 2009 Feb 11. PMID: 19209185.

Ez a vizsgálat azt mutatta, hogy a paleo diéta hatékonyan javítja a glükóz toleranciát és csökkenti a vércukorszintet és az inzulinrezisztenciát.

  1. Masharani U, et al. A paleo diéta hatása a glükóz- és inzulinanyagcserére 2-es típusú cukorbetegeknél: rövid távú vizsgálat. J Diabetes Sci Technol. 2014 May;8(3):516-22. doi: 10.1177/1932296814525392. Epub 2014 Mar 10. PMID: 24806529; PMCID: PMC4066934.

Ez a vizsgálat arra utalt, hogy a paleo diéta hatékonyan javítja a glükóz- és inzulinanyagcserét 2-es típusú cukorbetegeknél.

  1. Whalen KA, et al. A paleolit diéta hatása a glükózintoleranciára és a lipidprofilra 2-es típusú cukorbetegeknél. J Am Coll Nutr. 2016 Sep-Oct;35(7):650-8. doi: 10.1080/07315724.2015.1102306. Epub 2016 May 31. PMID: 27250289.

Ez a vizsgálat azt mutatta, hogy a paleo diéta hatékonyan javítja a glükózintoleranciát és a lipidprofilot 2-es típusú cukorbetegeknél.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„21 napos paleo étrend & dinamikus jóga program” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kinek szól?

Cukorbetegség esetén

Életmódváltás, szövődmény prevenció vagy már fennálló szövődményes állapot esetén egészséges életmód és orvosi segítséget tartalmazó csomagokat nyújtunk az egészséges állapot megőrzése érdekében!

Inzulinrezisztencia, Prediabétesz esetén

Helyes életmód fenntartásával a betegség tünetei enyhíthetők! Túlsúly, hajhullás vagy teherbeesési nehézségek – csomagjainkkal támogatunk az egészséged érdekében!

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken:

info@vegtagmento.hu | +36 20 941 8603